Selecteer een pagina
Vlaardingen

De omgeving & bezienswaardigheden

Vlaardingen
2 kamers, 2 personen per kamer
R

kamergrootte: 50 m²

Vlaardingen

Ontdek de visserstad Vlaardingen boordevol cultuur

Vlaardingen staat bekend om de jaarlijkse uitreiking van de Geuzenpenning, de Vlaardingen Cultuur en was ooit dé haringstad van Nederland.

Het Vlaardingen van vandaag is een dorpse stad, een stad met een unieke historie, een gezellig centrum, veel groen en een rijk aanbod aan activiteiten en evenementen. Welkom in Vlaardingen!

Museum Vlaardingen

In Museum Vlaardingen beleeft u 5000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas. Maak kennis met de ‘Krabbeplasman’ uit prehistorische tijden, graaf Dirk III uit de Middeleeuwen, reder Abraham van der Linden en zijn vrouw Agneta van Reeuwijk uit de 18e eeuw, de zeeman Jan Pet uit de vorige eeuw.

Molen Aeolus

Molen Aeolus is een korenmolen die staat als een icoon van Vlaardingen aan de Korte Dijk. Met meer dan 350.000 omwentelingen per jaar komt molen Aeolus elk jaar weer in aanmerking van de draaipremie. Meer dan een bezoekje waard. Elke laatste zaterdag van de maand open van 10:00 – 15:00 uur.

H. van Toor JZ

Ambachtelijke distilleerderij van Schelvispekel, boerenjongens, boerenmeisjes, advocaat, kandeel en likeuren. In het proeflokaal kan de schelvispekel en kandeel geproefd worden. Rondleiding in groepen vanaf 10 personen.

Stadswandelingen door Vlaardingen

Het ServiceTeam Vlaardingen organiseert het hele jaar stadswandelingen door diverse delen van Vlaardingen. Onder leiding van een stadsgids wandelt u langs bekende en minder bekende plekken. Onderweg hoort u van alles over de geschiedenis.

De Broekpolder

De Broekpolder is een groot groen natuur- en recreatiegebied in Vlaardingen. Het is ruim 400 hectare groot, beslaat een kwart van het Vlaardings grondgebied en grenst aan het Midden-Delfland. Het is een geweldig gebied om te wandelen, te fietsen, mountainbiken, skaten en ’s winters te schaatsen.

Streekmuseum Jan Anderson

Een bijzonder museum met een rijke collectie. Naast het aantrekkelijke ‘straatje’ met oude ambachten en winkeltjes zijn er de vele verzamelingen. Van oude boeken en prenten tot medailles en penningen, van archeologische voorwerpen tot producten van naoorlogse vormgevers: alle voorwerpen in het museum harmoniëren in een samenhang tussen heden en verleden.

Baanstraat 4, 3131 CA Vlaardingen